Kiállítás 2011.03.22

Szeptember 1. – február 28. között zajlott le Székelyföld egyik legnagyobb természeti értékeit népszerűsítő kampánya, a Székelyföld 7 csodája elnevezésű projekt keretén belül. Szeptember 1. – február 28. között zajlott le Székelyföld egyik legnagyobb természeti értékeit népszerűsítő kampánya, a Székelyföld 7 csodája elnevezésű projekt keretén belül.


Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló, 12 hónapos időtartamú projekt célja régiónk kevésbé ismert természeti és egyben turisztikai értékeinek népszerűsítése és a természettudatosság növelése a helyi fiatalok körében.

A kampány 2010 augusztusában indult egy tematikus honlappal, amelyen keresztül székelyföldi erőforrásokban gazdag, értékes természeti területeket, illetve ezen értékek megőrzését veszélyeztető környezetvédelmi problémákat mutattunk be. A versenyben résztvevő 30 terület és 30 környezetvédelmi probléma közül a közösség kiválasztotta Székelyföld legkedveltebb 7 területét, illetve rangsorolta a régió legjellemzőbb környezetvédelmi problémáit.

A két szakaszban zajló, fél évet tartó szavazás során 16.168 gépről érkező látogatók összesen 23.489 szavazatot adtak le, melyből 16.591 szavazat lett érvényesítve a két kategóriában: 13.699 a természeti értékekre és 2.892 a környezetvédelmi problémákra. A homoródkarácsonyfalviak utolsó napi erőteljes kampányának hatására a helyi „Kelemen Imre” szelídgesztenyés került a szavazok által összeállított lista élére, ezt követve a ezt követte a Borzonti nyíres, a Pogányhavas teteje, Csókás-Veczer, Sólyomkő, a Marosvásárhelyi Botanikuskert valamint az Ördög-tó.

 

A projekt egy vándorkiállítással fog zárulni, mely keretében több településen bemutatásra kerül egy válogatás a beküldött illetve a projekt során készült fényképekből. A kiállítás első állomása Gyergyószentmiklós, ahol a megnyitóra 2011. március 27-én délután 6 órakor kerül sor a Kulturális Központban.

Ezt követően - a tervek szerint - a kiállítás megtekinthető lesz Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Homoródalmáson, valamint Csíkszeredában is ahol kihirdetődik a fotó és esszépályázat nyertese is.

 

<< Vissza         

Támogatóink 
Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Médiapartnereink

  |