Összegzés 2011.03.07

Szeptember 1 – február 28 között zajlott le az Európai Bizottság támogatásával Székelyföld egyik legnagyobb természeti értékeit népszerűsítő projektje. A Székelyföld 7 csodája elnevezésű projekt fő célkitűzése az volt, hogy népszerűsítse elsősorban a régió lakosai körében a bennünket körülvevő természeti értékeket, és felhívja a figyelmet a jelentősebb környezetvédelmi problémákra.


A program sikerét több szempont kapcsán is értékelhetjük, ezeket próbáljuk körbejárni az elkövetkezőkben.

Elkészült egy adatbázis a régió természeti értékeinek egy részéről, mely ha nem is tűnik egy nagy eredmények, egyedülállónak mondható. Ezáltal számos hasznos információt találhatnak a helybéli lakosok az őket körülvevő értékekről, de a vidékünket meglátogatni kívánó turisták is találhatnak néhány érinthető úticélt.

A zárást megelőző hajrának köszönhetően teljesen felborultak az addigi számítások, a sokáig esélyesnek tűnt területek estek ki és kerültek helyükre olyanok amelyek ezidáig a lista végén kullogtak. Ez az erőteljes utolsó nap minden bizonnyal az utolsó, médiákhoz eljuttatott felhívásunknak volt köszönhető valamint sokan valószínűleg kivártak az utolsó pillanatig, hogy a megfelelő kombinációval juttassák elő kedvenc területeiket.

Az fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy tudatában vagyunk annak, hogy a kialakult rangsor nem szakmai szempontokból rangsorolja a különböző területeket, nem biztos hogy régiónk legértékesebb területei kerültek az élre, hiszen a döntő a lakosság véleménye volt.

A program még nem ért végen hiszen a hónap folyamán kerül sor egy vándorkiállításra, mely során Székelyföld több városába kívánjuk elvinni a beküldött fotókat, és díjazni a legszebb fénykép készítőjét. Ugyanakkor egy kiadvány is megjelenik legkésőbb április közepéig melyben bemutatjuk a programot, a legértékesebbnek kikiáltott területeket.

<< Vissza         

Támogatóink 
Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Médiapartnereink

  |