Szűkült a mezőny 2010.12.01

Második fordulójához érkezett Székelyföld talán legnagyobb természeti értékeket népszerűsítő projektje, melyet a Zöld SzékelyFöld Egyesület valósít meg az Európai Bizottság támogatásával a Fiatalok Lendületben program keretén belül.


Második fordulójához érkezett Székelyföld talán legnagyobb természeti értékeket népszerűsítő projektje, melyet a Zöld SzékelyFöld Egyesület valósít meg az Európai Bizottság támogatásával a Fiatalok Lendületben program keretén belül. 2010 szeptember – november időszakban az érdeklődők szavazhattak azon hét területre és környezetvédelmi problémára, mely szerintük érdemes, hogy tovább jusson a 20-as mezőnybe.

A jelenlegi állás szerint a Pogányhavas teteje, Lucs tőzegláp, Csihányos – Haromalja, Szentegyházai/Lövétei nárciszmező, Buffogó tőzegláp, Hargitaliget, Csíkszentimrei büdösfürdő pályázik a „7 csoda” közé jutáshoz, de természetesen nagyon hosszú még a hátralevő időszak, ez az ideiglenes rangsor nagyon könnyen megváltozhat március 1-ig.

A 10 legkevésbé szavazott terület közé bejutott néhány, mely talán megérdemelte volna a továbbjutást, de nem kell elfeledni, hogy a program elsődleges célja a természetvédelmi tudatosság növelése a területek népszerűsítése és az ezeket érintő környezetvédelmi problémák ismertetése által, ezért a rangsor a közösség által leadott szavazatok alapján állapítódik meg, nem pedig szakembercsoport véleménye szerint.

 

 

 

A második kategóriában jóval kevesebb szavazat adódott le, és a jelenlegi állás szerint Székelyföld természeti területeit veszélyeztető legnagyobb környezetvédelmi problémáinak a szavazók a következőket tartják: Élővizek szennyezése, Erdőirtás, Árvíz/árvízvédelem, Számonkérés/Büntetés, Illegális hulladéklerakás, Hétvégi házak/Építkezés, Biodiverzitás.

A program második szakasza is remélhetőleg legalább ekkora népszerűségnek fog örvendeni, továbbra is várjuk azon írásokat, képeket, ötleteket, mely segítségével a természeti csodáink népszerűségét és védettségét növelni tudjuk.

 

Részletes kiértékelő

<< Vissza         

Támogatóink 
Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Médiapartnereink

  |