FelelősségvállalásFelvezetés

Ha picit általánosságban szeretnénk tárgyalni a lakossági vagy akár a cégek felelősségvállalását, akkor elmondhatjuk, hogy van amit még fejlődni e téren. Sajnos sokszor a környezetünk, közösségünk irányába érzett felelősség a házunk, udvarunk elhagyása során meg is szűnik. Hogy miért van ez? Mit tehetünk, hogy mindez változzon, találjuk ki közösen az elkövetkezőkben. 

A probléma

 

 

 

Környezetvédelem kapcsán számtalan példát hozhatunk fel hiszen a környezeti problémák java része az emberi gondatlanság, hanyagság számlájára írhatók.

- Amikor a program szerkezetét kezdtük kidolgozni, a pozitív értékeket népszerűsítő listába belefoglaltuk a tusnádi Nádas fürdőt, mely mint egy szép, kellemes kikapcsolódásra alkalmas helyszínként tartottunk számon. Amikor felkerestük a területet valósággal sokkolt ami ott várt ránk. Az emlékekben megmaradt képnek teljesen az ellentéte fogadott minket, felborogatott, megrongált padok, asztalok, döntő többségében összetördelt pallók, a náddal szinte lehetetlené tette az előrehaladást. Nem tudjuk, hogy pontosan mi, de valami nincs rendjén. Egy csapat ember, önkéntes 10 éve létrehozott egy értéket a környéknek és nemcsak, és néhány év elteltével már csak romjai maradtak mindennek.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hol a hiba, mit kellene változtatni. Valakinek a felelőssége kellene legyen ennek a javítgatása, leghamarabb az önkormányzatnak. Nem szabad, hogy azok a szép dolgot amit létrehozunk csak ilyen rövid életűek legyenek.

 

De beszélhetünk a zöldövezetek állapotáról, az illegális hulladéklerakásokról, amíg nem kéri valaki számon vagy az emberek nem gondolnak tovább a saját közvetlen hasznukon minden marad a régiben. 


 

 
 


Hozzászólások (1)


- Herneczki János - 2012-01-19 16-47
Némely embernek sajnos örömet okoz ha tönkre teheti mások munkáját.Az önkormányzatoknak pénzbírsággal kellene sújtania a vandálokat ez talán elrettentené őket a további pusztításoktól.


<< VISSZA

Támogatóink 
Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Médiapartnereink

  |