Környezeti nevelésiFelvezető

"A környezeti nevelés olyan folyamat, melynek célja, hogy a világ népessége környezettudatosan gondolkodjék, figyeljen oda a környezetre és minden azzal kapcsolatos problémára. Rendelkezzen az ehhez szükséges tudással, beállítódással, képességekkel, motivációval, valamint mind egyéni, mind közösségi téren rendelkezzen eltökélt szándékkal a jelenlegi problémák megoldását illetőleg és az újabbak megelőzése terén."

Megoldási lehetőségek

Országos szinten elérni, hogy a környezeti nevelés bekerüljön a kötelező tantárgyak közé, így nemcsak azok a gyerekek kerülhetnek közelebb a környezetvédelemhez, akinek a tanárnőjük önkéntesen felvállalja az oktatást.

Tematikus tananyagok, óratervek kidolgozásával a tanárok hatékonyabban, kevesebb energia befektetésével tudnak foglalkozásokat tartani.

Oktatási hálózatok, iskolákat összefogó foglalkozások, vetélkedők (Hangyasuli, Zöldiskola) szervezése, kiterjesztése.

 

Javaslatok

Várjuk az észrevételeket (info@zoldszekely.ro)

......

 

 

 

 
Zöld SzékelyFöld Egyesület
Zöld SzékelyFöld Egyesület
Zöld SzékelyFöld Egyesület
Zöld SzékelyFöld Egyesület
 


Hozzászólások (1)


- Gáspár József - 2011-03-08 18-43
Nagyon szükség lenne egy kötelező tantárgy bevezetése , főleg középiskola szinten, sok gyakorlattal, természetjárással , kirándulásokkal összekapcsolva.


<< VISSZA

Támogatóink 
Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Médiapartnereink

  |