Második fordulójához érkezett a Székelyföld 7 csodája program 2010.12.02
Második fordulójához érkezett a Székelyföld talán legnagyobb, természeti értékeket népszerűsítő projektje, melyet a Zöld SzékelyFöld Egyesület valósít meg az Európai Bizottság támogatásával a Fiatalok Lendületben program keretében.Ez év szeptembere és novembere között az érdeklődők azon hét területre és környezetvédelmi problémára szavazhattak, amelyet érdemesnek tartottak arra, hogy továbbjusson a 20-as mezőnybe. A jelenlegi állás szerint a Pogányhavas teteje, Lucs tőzegláp, Csihányos– Haromalja, szentegyházai/lövétei nárciszmező, Buffogó tőzegláp, Hargita-liget, csíkszentimrei Büdösfürdő pályázik a „7 csoda” közé jutásra, de természetesen ez az ideiglenes rangsor könnyen megváltozhat március 1-jéig.


A 10 legkevésbé kedvelt terület közé bejutott néhány, mely talán megérdemelte volna a továbbjutást, de a program elsődleges célja a természetvédelmi tudatosság növelése a területek népszerűsítése és az ezeket érintő környezetvédelmi problémák ismertetése által, ezért a rangsort a közönség szavazatai alapján állapítják meg, nem pedig szakemberek véleménye szerint.

A második kategóriában jóval kevesebben szavaztak, a jelenlegi állás szerint a Székelyföld természeti területeit veszélyeztető legnagyobb környezetvédelmi problémáinak a szavazók a következőket tartják: élővizek szennyezése, erdőirtás, árvíz/árvízvédelem, számonkérés/büntetés, illegális hulladéklerakás, hétvégi házak/építkezés, biodiverzitás.

 

Krónika

<< Vissza         

Támogatóink 
Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Médiapartnereink

  |