Ne csak csodáld! Szavazz! Fotózz! Szólj hozzá! 2010.10.25

2010. Szeptember 1-én indult a Zöld SzékelyFöld Egyesület, a régió természeti értékeit népszerűsítő és a természetvédelmi tudatosságot növelő, Székelyföld 7 csodája című projektje. Az első forduló még javában tart, melynek során a leadott szavazatokkal befolyásolni lehet, hogy melyik lesz az a 20 természeti érték illetve 20 környezetvédelmet érintő probléma, mely a következő fordulóban is versenybe léphet, hogy Székelyföld 7 csodájának egyike lehessen. A projekt honlapja részletes információt nyújt a versenyben levő 30 terület értékeiről, problémáiról, megközelíthetőségéről, illetve az emberi beavatkozás által generált fő környezetvédelmi problémákról, és ugyanitt lehet szavazni a kedvencekre, hozzászokásokat írni, képeket nézni, a szavazatok állását figyelni stb.



Tehát arra kérünk téged, hogy ne csak csodáld Székelyföld természeti területeit, hanem:

Szavazz!

· Válaszd ki a kedvenc 7 területet, és oszd meg velünk, miért gondolod, hogy megérdemli felkerüljön a nyertesek listájára. Győzd meg a többi szavazót, hogy élmény látni ezen területeket, és írd le milyen látványban részesülhet, aki felkeresi ezeket.
· Szerinted, térségünkben melyik környezetvédelmi probléma veszélyezteti leginkább a természeti csodák megőrzését? Mire kellene vigyázzunk, hogy sok év múlva is gyönyörködhessünk ezen értékekben? Szavazd meg Székelyföld 7 legégetőbb környezetvédelmi problémáját és tudasd közösségünkkel, hogy miért fontos ezeket orvosolni.

Fotózz!


· Szeretsz természetfotókat készíteni? Keresd fel a versenyző területeket, készíts képet és oszd meg velünk.
· Biztos már szennyezett, károsult természeti területeket a környezetedben. Sikerült lencsevégre kapni ezeket? Juttasd el hozzánk a képeket, hogy mindenki láthassa ezeket.

Szólj hozza!

· Szerinted miért kellene megőrizni Székelyföld természeti értékeit? Hogyan tudunk mi ehhez hozzájárulni? Amennyiben szeretnél Te is segíteni Székelyföld csodáinak megőrzésében, első lépésként megoszthatod velünk véleményedet, kritikádat a témával kapcsolatosan.
· Zavar, ha látod a hegyeink és vizeink szennyezését, erdeink kivágását? Javasoljál megoldást térségünk bármely környezetvédelmi problémájára, írd le egy esszében, szerinted hogyan lehet a jelenlegi helyzeten változtatni.

November folyamán az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja támogatásával egy kétnyelvű kiadványt jelentetünk meg, melyben összegezzük a területekkel kapcsolatos információkat. Ebben a kiadványban, ugyanakkor helyet kap egy válogatás a szavazók által beküldött fényképekből, valamint a területekkel és környezetvédelmi problémákkal kapcsolatos legjobb esszékből. A nyertes csodák kiválasztása után pedig, a legjobb fotók megjelennek egy projekt-záró fotókiállításon is.

Küldjél nekünk minél több fotót vagy esszét Székelyföld természeti csodáiról és környezetvédelmi problémáiról az címünkre, és te is szerepelhetsz könyvünkben és a fotókiállításon.

 

Palyazatok.ro

<< Vissza         

Támogatóink 




Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Médiapartnereink

  |